Campina - cunoscut ca orasul cu cele mai multe zile insorite din an !
 

Campina orasul meu

Urcand dealul Muscel, la punctul denumit ” La Observator”, de la cei 550 m ai acestuia se va putea observa intreaga panorama a orasului si a imprejurimilor sale.
De aici, se constata cu usurinta ca acele trei rauri care il inconjoara, la nord raul Campinita, la est raul Doftana,, iar la vest raul Prahova, au reusit sa modeleze terasa Campinei, transformand-o intr-o platforma de forma triunghiulara, cu pante mai dulci ori mai abrupte.
Terasa Campinei, domina cu circa 40-50 m vaile celor trei rauri care o delimiteaza. De oriunde ar veni, cu trenul sau cu automobilul, calatorul va fi nevoit sa urce aceste pante pentru a patrunde in municipiul Campina situat la o altitudine medie de cca 450 m ( 404) la gara).

Aceasta pozitie geografica a Campinei – de terasa a raului Prahova- cum se numeste din punct de vedere geomorfologic- a fost si este deosebit de favorabila pentru dezvoltarea unei asezari umane si pentru dezvoltarea industriei de orice tip.

Situata in zona colinara din nordul Munteniei, ca un avanpost al subcarpatilor inaintea campiei, pe malul stang al raului Prahova, la cca 1 Km de confluenta acestuia cu raul Doftana, ea este pe drept cuvant considerata o adevarata poarta de intrare a Vaii Prahovei.

…se trag perdelele muntilor in laturi, si-n departare, cat bate ochiul, vezi lunga serpuire a apei presarand pete de argint din ce in ce mai mici, din ce in ce mai dese pe prundul alb, intre malurile-i abrupte, din ce in ce mai plecate, din ce in ce mai stramte..
..parasim soseaua, urcam dealul din stanga si intram in Campina, un orasel linistit, asternut la pragul muntilor, pe o colina dezvelita, bogata-n izvoare de petrol”.

Alex. Vlahuta- “Romania pitoreasca”

Site dedicat tuturor celor care iubesc Campina – In curand va fi lansat si un portal de divertisment si socializare dedicat campinenilor.

 
 

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home3/weblin23/public_html/campina.info/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273