Campina - cunoscut ca orasul cu cele mai multe zile insorite din an !
 

Ce vizitam in weekend? Castelul Iulia Hasdeu

castelul iulia hasdeu

iulia hasdeu

Anotimpul vacantei se apropie de final. Mai sunt aproximativ  doua saptamani si intram oficial in toamna. Pana atunci, pentru ca vremea inca tine cu noi, avem ocazia sa vizitam Castelul “Iulia Hasdeu”.

Acesta a fost construit in perioada 1893 – 1896, iar Muzeul Memorial a fost relizat pentru comemorarea Iuliei Hasdeu, fiica lui Bogdan Petriceicu Hasdeu, care a murit la varsta de 19 ani, de tuberculoza.

Castelul are o istorie zbuciumata, acesta fiind afectat atat de cele doua razboaie mondiale, dar si de cutremurul din 1977. Finalizarea lucrarilor de restaurare s-au terminat abia in anul 1995, cand pe 25 februarie a fost deschis in intregime muzeul memorial.

Constructia prezinta 6 sali, cele mai importante fiind sala numarul 3 – Templul Castelului ( cel mai înalt turn, care are un pronaos cu oglinzi paralele și un altar. În mijlocul turnului, unde se urcă pe trepte metalice, se află o statuie a lui Iisus, sculptată de Raphael Casciani. Războiul, cutremurele și ignoranța umană au afectat de multe ori castelul, dar statuia lui Iisus nu a fost niciodată atinsa; si sala numarul 6 – Camera obscura, unde aveau loc sedintele de spiritism.

Castelul este incarcat de legende si simboluri, iar B.P. Hasdeu, care dupa moartea fiicei sale s-a dedicat practicilor spiritiste spune ca l-a construit conform ideilor Iuliei, care i-ar fi spus din lumea de dincolo cum ar trebui sa arate templul ei.

 

 

 
 

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home3/weblin23/public_html/campina.info/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273