Campina - cunoscut ca orasul cu cele mai multe zile insorite din an !
 

Disponibilizari la Cameron Romania

images  In urma colapsului economic pe piata de petrol datorita scaderii bruste a pretului barilului , precum si tensiunile pe plan international intre Rusia si restul lumii, se observa in piata romaneasca de petrol si gaze efectele negative.

OMV Petrom a inregistrat in primul trimestru din 2015 un profit net cu 68% mai mic fata de cel inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut.

Compania de servicii din industria petrolieră Watherford şi-a redus la Baza de Operaţiuni Speciale la Sonde din Câmpina investiţiile anunţate pentru acest an cu 10%, de la 8 mil. dolari, la circa 7,2 mil. dolari, şi a concediat 10 din cei 100 de angajaţi.

La Tenaris deja este o liniste totata, nu se mai aud ciocanele si nici urma de personal prin curtea fabricii, decat personalul de deservire.

Ultimul pilon al economiei Campinene si Prahovene in acest domeniu, Cameron Romania, anunta vesti dezamagitoare… Se pare ca giganta corporatie nu a putut sa se impotrivesca acestui declin economic si anunta ca va trebui sa disponibilizeze pana la 50 % din angajati. Grupul american Cameron activează în România din 2004, an în care a cumpărat Uzina Sterom din Câmpina, unde se produc echipamente pentru industria petrolieră. În anul 2009, Cameron a finalizat o investiţie de 80 milioane de dolari într-o nouă fabrică, la Ploieşti, unde se produc utilaje destinate aplicaţiilor de explorare în condiţii dure de presiune, adâncime sau coroziune. La cele două fabrici din Câmpina şi Ploieşti, Cameron are aproximativ 1.200 de angajaţi.

In prima etapa vor parasi compania acei salariati ce vor urma sa iasa la pensie ~ 20, si cei ce au contracte pe periada determinata.

In cea de-a doua etapa se pare ca un numar de angajati vor fi transferati catre alte locatii Cameron din intreaga lume.

Iar in cea de-a treia etapa se for face disponibilizari colective in numar semnificativ.

Totusi trebuie sa precizam faptul ca zvonurile cum ca fabricile se vor muta in India, China sau Maroc sunt total neadevarate.

Nu putem decat sa speram intr-o revenire miraculoasa a pietei de profil avand in vedere ca in judetul Prahova acest domeniu este unul cu istorie.

Intre timp redactia noastra va sprijini pe cei ce isi vor pierde locul de munca prin adaugarea zilnica a noilor joburi aparute in zona noastra.

Locuri de munca Campina

 

 

 
 

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home3/weblin23/public_html/campina.info/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273