Campina - cunoscut ca orasul cu cele mai multe zile insorite din an !
 

Festivalul teatrelor de proiect Campina 2015

Teatrul “Mircea Albulescu” Câmpina, va gazdui în sala de spectacole a Casei de Cultură “Geo Bogza” Festivalul teatrelor de proiect editia a III-a in perioada 13-16 noiembrie 2015.

Vor fi aduse piese de teatru renumite, puse în scenă de teatre cunoscute din ţară, cu actori reputaţi.

teatru campina

„Doi pe o banca“, după un text de Aleksandr Ghelman, în regia lui Emanuel Pârvu. Cei de pe bancă sunt actorii Florin Zamfirescu („poetul Gării de Nord“ din „Filantropica”) şi Tania Filip (o ştiţi din ciclurile de filme de altădată cu aur, dolari, petrol şi, mai ales, ardeleni), ambii respectaţi profesori universitari la UNATC.

„Amadeus“ Piesa, în regia lui Toma Enache se anunţă a fi una extraordinară nu doar prin decorurile şi costumele inedite gândite şi jocul fabulos de sunet şi de lumini pregătit deja ci mai ales prin distribuţia de excepţie: 16 actori (din trei generaţii) printre care Sebastian Papaiani, Ion Dichiseanu, Tomi Cristin, Victoria Cociaş, Mălina Tomoiagă, Liviu Cheloiu şi George Piştereanu. Piesa, care prezintă povestea compozitorului Wolgang Amadeus Mozart şi a rivalului său, Antonio Salieri aduce pe scenă ticăloşiile, uneltirile, dar şi suferinţele din perioada respectivă. Se anunţă un spectacol plin de umor şi de dramatism, de culoare şi de lumini, totul fiind învăluit de muzica lui Mozart.

“Filarmonica de comedie” este, de aceea, un spectacol foarte viu. Mihai Munteniță e o revelație, Vizante e o confirmare (cum să nu îl iubești pe Vizante?, cum?, când el e un George Costanza al nostru, al românilor de pretutindeni). Gigi Ifrim și Leonid Doni sunt actori pe care, cu timpul, vom învăța să îi prețuim tot mai mult. Iar Radu Gabriel, ei bine, Radu Gabriel m-a dezamăgit. A renunțat la inevitabila sa mustață neagră pentru un cioc ușor albit, prematur. În rest, e la fel: tot o inimă. Ba chiar mai mult: un om inteligent care a luat pe umerii săi povara atâtor compatrioți care nu înțeleg din viață absolut nimic. Radu Gabriel ridică, acum, ultima baricadă care se mai poate ridica pe aici: propune,insistent, rezistența în hohote de râs.

“O zi de vara“ Piesa aduce pe scenă trei tineri actori ai UNATC, da, este vorba de cei care au și reușit să transmită emoțiile cât se poate de profunde dincolo de decorul fizic, reprezentat de o bancă, câteva scaune, o masă și binecuvântata sticlă de băutură atât de des folosită ca recuzită pentru înecarea amarului.
Bianca Cuculici (Student Anul III) intră cu succes în rolul femeii care sucește mințile celor doi bărbați. Veți afla ce forță are o femeie de a cuceri un bărbat și la ce metode recurge aceasta pentru a reuși, actrița demonstrând că are atuurile necesare pentru a-și asuma această mască, de a surprinde pasiunea și încrederea în forța ei de atracție asupra bărbaților. Ea reprezintă motivul conflictului, neexprimat însă fățiș, dintre reprezentanții de sex bărbătesc.
Vă întrebați poate cine sunt cei doi. Ei bine, aflați că avem pe de-o parte bărbatul căruia norocul îi bate constant la ușă, jucat de chipeșul Victor Tăpeanu (Absolvent UNATC / Actor – Teatrul Național), versus bărbatul de care norocul fuge mâncând pământul, interpretat de carismaticul Vlad Basarabescu (Student Anul III – UNATC / Actor – Teatrul Mic). Amândoi însă duc o bătălie lăuntrică greu de imaginat (sau poate nu), niciunul nefiind mulțumit cu viața de până atunci. Soluția pe care au găsit-o și care i-a și adus față în față este sinuciderea, fiecare în felul său, unul preferând pistolul, celălalt ștreangul, întreruptă însă de apariția fetei care, așa cum am zis anterior, le intră cu ușurință pe sub piele. Cuvântul potrivit cred că e manipulare (ce pot sa zic, noi femeile suntem cele mai bune la asta când ne propunem, iar aici mi-am permis să-mi arăt un pic cornițele).

“Cine sapa groapa“ Doi oameni sapă o groapă. Vor să sape o groapă. Încearcă să sape o groapă. Nu sapă nicio groapă. De fapt, nu fac nimic. Pierd vremea. Au fugit prin lume și expun problemele vieții printr-o filozofie văzută din perspectiva unui gropar, fiind interactivi cu publicul. O comedie funebră.

 
 

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home3/weblin23/public_html/campina.info/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273