Campina - cunoscut ca orasul cu cele mai multe zile insorite din an !
 

Medicul Nica trimis in judecata

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au emis un comunicat de presă prin care anunță faptul că au finalizat cercetările în dosarul nr. 168/P/2013 în care s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Ion Nica, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, provocarea ilegală a avortului şi fals intelectual. Ion Nica a fost șeful secției de ginecologie din Spitalul Municipal Câmpina până în noiembrie 2013.

nica campina

Iată datele prezentate de procurori:

În perioada ianuarie – noiembrie 2013, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, în calitate de şef al Secţiei Obstetrică Ginecologie din cadrul Spitalului Municipal Câmpina, a primit cu titlu de mită suma totală de 2080 lei de la 5 paciente, personal sau prin aparţinători ori prieteni ai acestora, în vederea efectuării unor acte specifice atribuţiilor de serviciu, ori, după caz în vederea încălcării atribuţiilor de serviciu, prin efectuarea unor întreruperi de sarcină atât cu respectarea legii, cât şi cu încălcarea dispoziţiilor legale.

A fost identificată, la o pacientă, o sarcină al cărei curs a fost întrerupt la împlinirea a 16 săptămâni, în condiţiile în care operaţiunea putea fi efectuată în mod legal până la atingerea unei limite maxime de 14 săptămâni.

Totodată, în aceeaşi perioada a primit de la alte trei paciente suma totală de 650 lei, după îndeplinirea atribuţiilor de serviciu constând în efectuarea unei operaţii de cezariană sau întreruperi de sarcină cu respectarea dispoziţiilor legale, fără a condiţiona în aceste trei situaţii, în prealabil, prestarea actului medical de plata vreunei sume de bani.
Pentru a justifica efectuarea avorturilor inculpatul a completat în fals fişe de spitalizare cu date neconforme realităţii, fiind menţionată în mod invariabil luna a II-a de sarcină, în condiţiile în care, în cazul a trei paciete, vârsta reală avută la momentul efectuării avortului depăşea acest prag.

Din cercetări a mai rezultat că medicul a înfiinţat, sub pretextul strângerii de donaţii pentru spital, o cutie confecţionată din carton, în care iniţial s-au aflat depozitate mănuşi chirurgicale şi care prezenta o fantă transparentă, prin care le solicită unora dintre pacienţi să depună banii pretinşi, pe care îi prelua la finalul orelor de program.

Cauza a fost instrumentată de procurori în colaborare cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Biroul de Investigare a Criminalităţii la Regimul Fondurilor Publice şi a Corupţiei, beneficiind şi de suportul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii – Direcţia Judeţeană de Informaţii Prahova.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Prahova.

 

sursa: phalert.ro

 
 

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home3/weblin23/public_html/campina.info/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273