Campina - cunoscut ca orasul cu cele mai multe zile insorite din an !
 

Vizitati Casa Memoriala Nicolae Grigorescu din Campina

muzeul nicolae grigorescu interior muzeu nicolae grigorescu casa memoriala nicolae grigorescu

Pentru campinenii care au cateva ore libere, sau pentru turistii interesati de istoria si picturile lui Nicolae Grigorescu, va recomandam sa vizitati Casa Memoriala Nicolae Grigorescu din Campina.
Casa in care acum este amenajat muzeul a fost reconstruita in perioada 1954 – 1955 si a fost pusa la dispozitia
publicului abia in anul 1957.

La exterior, constructia este dominata de o terasa de lemn care se desfasoara pe toata lungimea etajului, aceasta fiind sprijinita pe console elegante de lemn.
Alaturi de camera de zi, unde pictorul purta deseori discutii cu AL. Vlahuta, G. Cosbuc O. Goga sau C.I. Istrati, poate cea mai importanta incapere este atelierul de pictura, locul unde pictorul isi desfasura activitatea. In aceasta incapere puteti viziona unele dintre cele mai frumoase lucrari ale artistului : „ „Autoportret”, „Apus de soare la Barbizon”, „Pastoriță stând”, „Ciobănaș cu turma”, „Care cu boi trecând un vad”,  si puteti patrunde in atmosfera de creatie specifica perioadei care l-a inspirat pe Nicolae Grigorescu.
Putini stiu, dar ideea infiintarii Muzeului “Nicolae Grigorescu” a fost a lui C. I. Istrati iar campinenii se bucura si acum de aceasta Casa Memoriala.

 

 
 

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home3/weblin23/public_html/campina.info/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273