Campina - cunoscut ca orasul cu cele mai multe zile insorite din an !
 

Traseul Muscel – Voila -Sotrile

muscel campina

Vom începe prin a prezenta pe scurt „satul de vacanţă”, situat pe dealul Muscel, în plin soare, la altitudinea de 560 m în imediata apropiere a zonei de agrement „Fantâna cu cireşi”.
Acest sat de vacanţă, unde vin în serii copiii din toată ţara, are în dotare tot ce este necesar pentru petrecerea unei vacanţe plăcute. Căsuţe din lemn, confortabile, cu patru locuri, cantină, terenuri de joacă şi sport, trenuleţ în miniatură şi chiar un avion bimotor adus aici pentru bucuria celor mici, toate le stau la dispoziţie şcolarilor veniţi la recreare şi refacere. De aici, din acest „sat de vacanţă”, se poate admira panorama întregii terase a Campinei, inclusiv panorama munţilor Bucegi.

La cateva sute de metri, începe pădurea Voila, care conferă o atracţie în plus.
Plecand de la însoritul „sat de vacanţă”, ne vom continua drumul ce şerpuieşte şi urcă prin pădurea Voila spre comuna Sotrile. După câteva minute de mers, vom trece prin imediata apropiere a luminişului ce poartă denumirea de „poiana lui Grigorescu”, loc deosebit de apreciat de cel care a fost „Robinsonul de la Campina”, cum i se mai spunea.
Pe partea dreaptă a şoselei, se zăresc printre copaci pavilioanele sanatoriului de boli nervoase, clădiri ce înconjoară vechiul castel al prinţului Ştirbey. După cca 5 km, de mers prin pădure, se ajunge în comuna Sotrile situată la o altitudine de aproximativ 800 m. înainte de a pătrunde în comuna Sotrile, se poate face o scurtă plimbare pînă pe vîrful Cucuiatu (826 m), cel mai înalt vîrf din zona Cîmpinei.

Recomandăm acest drum cititorului, pentru pitorescul său, el putand fi parcurs fie cu autobuze, plecand de la autogara Campina, fie cu automobilul şi chiar cu bicicleta, ori pe jos.

 
 

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home3/weblin23/public_html/campina.info/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273